HTML

Üdülési csekk

Üdülési csekk és cafetéia elemek és történetek.

Friss topikok

  • anima_trix: Jó lenne ha lehetne vele tankolni... Így ott spórolunk az üzemanyag árán, ahol tudunk. Benzin-gáz ... (2012.08.06. 18:35) Tankolás, üzemanyag, benzin és SZÉP Kártya?
  • [LOLDMA]: Nem csak a csekk kiadójának jó üzlet, a munkáltató kevesebb adót fizet utána, mintha pénzt adna a ... (2011.02.22. 08:36) Tankolás üdülési csekkel?
  • pihenek: Hamarosan megjelenik a következő bejegyzés, melynek a tankolás, üzemanyag-várárlás és a benzin les... (2010.05.28. 23:26) Üdülési csekk 2010

Linkblog

Tankolás üdülési csekkel?

2010.06.09. 16:20 pihenek

Számos pletyka terjeng a neten a címben megjelölt témában: elfogadják-e az üdülési csekket tankolásra a benzinkutak, és ha igen, akkor melyek? Ennek jártunk utána: következzenek a tények - időrendben:



Üdülési csekk és tankolás 2010 kivonat

Minden, amit tudni érdmes az üdülési csekk és a tankolás kapcsolatáról
MOST
ingyenesen letölthető! >>


Üdülési csekk és tankolás 2010 kivonat
 



2006 előtt nem fogadták el az üdülési csekket tankolásra.

2 db, egyenként 5000 Ft-os benzinutalványt helyeztek el, amely felhasználható tankolásra. A tömbben lévő többi csekket, azaz a klasszikus értelemben vett csekkel ekkor sem lehetett tankolni, csak a "benzinutalvánnyal".

” A Mol Rt. és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány megállapodást írt alá arról, hogy az üdülési csekket február közepétől a Mol töltőállomásain üzemanyag vásárlásra is felhasználhatják az emberek - értesült a HVG Online. Az alapítvány minden 30 ezer forint értékű üdülésicsekk-tömbbe elhelyez két 5 ezer forint értékű, üzemanyag vásárlásra is felhasználható csekket. Ha valaki kevesebb értékű benzint vesz, mint a csekk névértéke, akkor nem kap vissza készpénzt. Üzemanyagvételre azonban csak a szövegesen megjelölt két csekket lehet felhasználni, igaz, akár egyszeri tankolásra is.”



Forrás: http://index.hu/gazdasag/magyar/benud060111/

2007 elején Az országgyűlés decemberi [2006. december – a Szerkesztő] ülésén ugyanis elfogadta a csekk felhasználhatósági körének bővítését. Eszerint január elsejétől [2007. január 1. – a Szerkesztő] sportegészségügyi, szabadidősport és egészség-megőrzési célokra is beváltható a juttatás. A jogcímek közül ugyanakkor kikerült a tankolás, amelyre a tavalyi esztendőben a csekk-felhasználók 7-8 százaléka tartott igényt. >>Ezentúl kizárólag szolgáltatások igénybevételére lehet csekket adni, a tavaly kibocsátottakat azonban még 2007 végéig be lehet váltani benzinre<< - mondta el lapunknak a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke. Karácsony Mihály ezzel együtt nem zárta ki, hogy a következő esztendőkben esetleg újra biztosítják majd ezt a lehetőséget.”

üdülési csekk elfogadóhelyek

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://udulesicsekk.blog.hu/api/trackback/id/tr732069264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fda 2010.08.10. 23:26:31

"töretlen népszerűség"...

Ez azért enyhe túlzás. A napokban újra megtapasztaltam, hogy sokfelé húzzák a szájukat, ha rákérdezek, hogy elfogadják-e. Többfelé 50%-on akarták elfogadni. Néhol kiokosítanak, hogy ez nekik milyen bukás, mire beváltanák a tőlem kapott csekket, kérdezik, nincs-e készpénzem vagy valami rendes kajacsekkem.

A 10 ezres csekkeket pedig kizárólag valami drága szállodában lehet elkölteni: hogy vegyek 10 ezerért mozijegyet, fagyit, vagy busz- vagy hajójegyet? Az apró címletek hamar kifogynak és marad hogy böngészem a netet, hol lehetne elsütni a nagyobb címleteket viszonylag nekem tetsző dologra. Nem azt veszem és nem ott, ahol nekem tetszene

Ez az egész csekkes bohóckodás elsősorban a csekk kiadójának baromi jó üzlet, másoknak kényszer.

Fényezett Rézlábos 2010.11.09. 20:56:12

@fda: "Ez az egész csekkes bohóckodás elsősorban a csekk kiadójának baromi jó üzlet, másoknak kényszer."
Pontosan így van.

[LOLDMA] 2011.02.22. 08:36:42

Nem csak a csekk kiadójának jó üzlet, a munkáltató kevesebb adót fizet utána, mintha pénzt adna a dolgozóinak. Úgy hívják, hogy cafeteria. itt ki lehet számolni: awind.hu/szolgaltatasaink/kalkulatorok/cafeteria.html .
Gyakorlatilag a munkáltató költségei csökkennek, a dolgozók kevesebbet kapnak, de mégis úgy érzik hogy többet.
süti beállítások módosítása